2009-12-31
 16:34:10

Gott Nytt År!


I brist på ork får ni 2007:s bild, men gott nytt år på er! :)

/Sandra & Gibson
2009-12-30
 21:53:07

Framme

Nu har vi äntligen kommit fram, ätit och ställt iordning allt. När vi kom fram gick jag på en promenad med Gibson och han var glad att slippa bilen och få komma ut i snön. Om en liten stund ska jag och mamma gå på en längre promenad med honom.

/Sandra & Gibson
2009-12-30
 16:33:00

Vårt hus

Jag har lovat att visa Magnus och Therese hur vi bor, och innan vi åkte tog jag en snabb bild på huset. Hann dock inte ta några på insidan eller omgivningarna så det får jag lägga upp en annan gång. Bilder på lägenheten och hundstallet i Forshaga kommer senare när jag kommit till Forshaga, åker dit på söndag eller måndag.



Nu är batteriet i datorn snart slut, får väl hitta på något annat att göra. Vi ska snart stanna så jag får rasta Gibson igen också, sen får jag väl kanske ringa någon då :)

/Sandra & Gibson
2009-12-30
 16:28:37

På väg

Sitter i bilen på väg mot Dalarna nu, äntligen får jag träffa Simone och de andra igen! <3

 

 

/Sandra & Gibson

2009-12-30
 10:11:51

Kärt återseende

Igår fick jag träffa Malin och Tina, jag har inte träffat de på typ två månader tror jag.. Inte lika länge som ett halvår som det var med Emelie, men ändå - det känns nästan som att det var lika längesen. De uppdaterade mig på allt här hemma, jag berättade lite om Forshaga, vi åkte pulka och vi spelade kort. Tack för en mysig kväll tjejer <3

Vi får träffas igen nästa gång jag kommer hem, men så är det också lite prat om att de ska komma upp till mig någongång och det hade ju såklart varit sjukt kul!

Nu ska jag packa klart för idag åker vi ju till Dalarna! :)

/Sandra & Gibson

2009-12-29
 18:46:03

Fönstertittare #2

Mjo, vi har fått en till..


Mörk bild men man ser att Julia kikar fram där, sen kanske hon tittar mer på
Gibz än genom fönstret då men..


/Sandra & Gibson

2009-12-29
 18:40:54

Kannibal?

Jag tror att Gibson suger på "tummen" men eftersom han inte har några tummar så somnar han med hela tassen i munnen...

 

/Sandra & Gibson

2009-12-29
 12:12:34

Pulpan

Ja, hur går det med pulpan då? Jo alldeles utmärkt!

Eftersom det hela tiden rivits upp när vi rastat Gibz så har det läkt inifrån och igår de två sista gångerna vi var ute och gick blödde det ingenting och inget idag heller. Superskönt, men jag ska köpa Blodstopp ifall att det blir en nästa gång. Vilken tur att Gibson är en så underbar hund också, han bryr sig knappt förutom att han har slickat lite på tassen ibland.

/Sandra & Gibson
2009-12-29
 11:56:11

Sovstil


Jag tycker att han har en rätt skön sovstil ibland, jag skulle förstås valt att ha kudde
framför madrass men vad vet jag..

/Sandra & Gibson

2009-12-29
 00:51:30

Dalarna


Bild lånad härifrån.

Nu taggar jag som attan för onsdag, då bär det av till dalarna! Trots att jag är en av de få i släkten som inte är född där så älskar jag Dalarna, så grymt fint och härligt ställe. Vi ska till Hedemora och hälsa på släkten då, och så lär jag ta en sväng till Långshyttan där min kusin bor och förhoppningsvis även en liten sväng till Kupolen i Borlänge.

Vi kommer nog vara där ca en halv vecka eller så för sen på hemvägen ska mamma och Ulf släppa av mig i Forshaga och jag vill komma dit några dagar innan skolan börjar så Gibson får vänja sig lite vid lägenheten och omgivningarna innan han ska vänja sig vid hundstallet också. Men det blir nog bra och det ska bli kul att komma till dalarna igen!

/Sandra & Gibson

2009-12-29
 00:22:02

Halebop

Jag har ju Telia, och det är typ hälften av de jag pratar med via telefon och sms också men den andra hälften förutom några ytterst få har Halebop. Några få har ju som sagt andra operatörer men iallafall, jag har ett Telia kontantkort att smsa från och dit de med telia ringer gratis. Idag fick jag mitt halebop kontantkort som jag ska ha i en gammal telefon så de med halebop kan ringa till mig gratis också, det är ju ett par stycken. Såå, ni som har mitt nummer ska få ett till om ni har Halebop.

Telia -
0730305326
Halebop - 0722053217

Sms:ar gör ni till Telia-numret och ringer väljer ni själva vilket. Dock är inte Halebopkortet aktiverat än, jag ska göra det imorgon :)



/Sandra & Gibson

 

2009-12-29
 00:13:20

Modevisning a la Ullared

Här kommer då vår lilla privata modevisning.. av prylar. Förutom allt detta köpte mamma en hdmi-sladd så nu slipper jag bränna ut alla filmer vi ska titta på här hemma. Det är värre i Forshaga, men där brukar vi ändå titta på datorn.


Hundträningsbyxor! :D Superpraktiska! Inte Ullared ;)



Mat- och vattenskål att ha här hemma så jag slipper släpa fram och tillbaka när jag
kommer hem från Forshaga.
Inte Ullared detta heller utan underbara Ikea ;)

 


Underlägg eftersom jag kommer ha mat- och vattenskål på mitt rum och Gibz har
en förmåga att... spilla en del. Ikea här med ;)


Nya bädden provas, och den ligger numer inte ovanpå den andra. Lyckades ta kortet
mitt i en gäspning x) Den verkar iallafall godkänd och det är Ikea igen. Ville ha en
till eftersom jag vill ha en på rummet i Forshaga och så en i hundstallet där vi ska
ha massa mysiga saker så det blir en trevlig plats.

 


Nu börjar Ullaredssakerna! Reflexväst då, tjugo extremt väl investerade kronor
tycker jag! Den är litelite stor, men hellre det än för liten och det hindrar honom
inte på något sätt så det gör inget.

 


Den här ska jag pimpa laptopen med så den blir lite snyggare.

 


Jag och Jennie (min ena sambo) ska dela på den här, godis när man inte orkar
torka blodpudding hela tiden :)

 


Massa smågrejor till olika ändamål, vissa mer seriösa än andra. Åh, jag blev så sur
för jag hittade ett blädderexemplar av ett block med supersnygga scrapbookingpapper
men de blocken var såklart slut :(

 


En hårtork eftersom den jag fått låna med mig upp till Forshaga är helt värdelös.

 


Till sist har jag köpt en klövjeväska. Billig så det är ju inte den allra bästa kvalitén
antagligen men det räcker nu i början för att se om det är något för Gibz, han ska
när han vant sig vid den få ett litet jobb :)

 

Sen tittade jag ju på ett supersnyggt fodrat regntäcke som bara kostade 99kr som jag hade velat ha efter träning för att han inte ska kylas ner för snabbt men jag kände att det får vänta ett litet tag. Min ena sambo bor ju ganska nära Ullared så i värsta fall får jag be henne åka och köpa ett eller så köper jag ett i hundshopen i Forshaga om jag känner att jag behöver ett. Vi har ju trots allt rabatt där..

Jaja, här var ett par bilder iallafall. Jag är nöjd med dagen och herregud vad kul det är att äntligen få köpa hundsaker till mig själv! :'D

/Sandra & Gibson

2009-12-28
 23:34:19

Ullared

Idag taggar vi för Ullared. Vi började med att försova oss, ut med Gibson och ge honom mat. Duscha och göra oss iordning, ut med Gibson igen och sen for vi. Jag, mamma och Gibson. Gibz fick följa med eftersom vi inte fick någon hundvakt och vi har ju stort bagage så vi gick ut några gånger så han fick kissa och så hade vi vatten i en skål bak hos honom och ett tuggben så han hade något att göra och han verkar ha klarat sig utmärkt. Han har fått en helt egen filt/täcke som han ligger på i bilen. Det blir lite mjukare och varmare då.

Iallafall, vi körde till Göteborg och därifrån lyckades vi köra fel. Jag vet inte hur många olyckor vi körde förbi, usch så hemskt det där. Iallafall så efter en omväg och rastning av Gibson på en rastplats i skogen kom vi fram till Ullared. Först åt vi lunch och sen gav vi oss in i det stora varuhuset.

Vi köpte en del, jag hittade inte de viktigaste sakerna men jag hittade ganska mycket jag skulle ha ändå och en av de allra viktigaste sakerna hittade jag ju iochförsig. En reflexväst till Gibson. Det är så himla mörkt här på landet så det känns mycket bättre att veta att han syns. Det kommer nog ett inlägg med bilder på sakerna snart.

Efter att ha trängts och brottats med tanter, fast det inte var såå mycket folk, så kom vi iallafall ut och lämnade sakerna i bilen. Så hämtade vi Gibson så han fick kissa igen och sen gick vi till en fiskebutik som fanns där. Mamma väntade utanför med Gibson så gick jag in för att titta efter friluftsbyxor som jag velat ha ett tag. Det fanns ett par på rean så jag provade dem och gud så sköna! Jag gick ut och tog Gibz så fick mamma gå in och köpa dem till mig, en till julklapp. Jag måste ha varit en snäll flicka i år!

Efter detta var vi trötta och hade ont i fötterna så vi åkte hem, rätt väg den här gången, med ett litet stopp på Ikea i Göteborg. Där köpte jag en bädd, matskålsunderlägg och matskålar till Gibz och sen for vi hela vägen hem.

/Sandra & Gibson

2009-12-28
 23:26:03

Kloklippning

T J U G O S J U N D E   D E C E M B E R
Efter duschen var det dags för kloklippning också och vilken underbar hund att hantera! Han ligger ju bara och njuter. Stort tack till Therese och Magnus även här som tränat så bra - det är en toppenhund från en toppenfamilj jag fått tag på!

På sista tassen var det något som gjorde att Gibson ryckte till sig tassen vilket resulterade i att jag råkade klippa i pulpan och jag är extremt glad att jag reagerade med lugn och inte blev rädd eller så. Så när det slutat blöda kunde vi smärtfritt klippa resten av klorna, hela tiden låg han helt stilla när jag satt där med papper och väntade på att det skulle sluta blöda.

När jag kommer upp till Forshaga igen ska jag köpa Blodstopp, känns som en bra investering att ha hemma för när jag rastade Gibson gick det ju upp varje gång och jag fick sitta där med papper, dock mindre och mindre varje gång. Han har inte ont iallafall, det är bara jag som känner mig taskig.

Han luktar iallafall gott och klon ser ändå bra ut, det var inte så mycket mer klippt än det skulle vara.

/Sandra & Gibson
2009-12-28
 23:25:10

Varmt i vattnet?

T J U G O S J U N D E   D E C E M B E R
Jag undrar om Gibson tyckte att det såg varmt ut i vattnet idag... med snö på marken och allt.

På förmiddagen fick jag skjuts av mamma och Ulf till Henån där jag mötte upp Dyma för en långpromenad. Vi gick runt lite och till slut gick vi till Småholmarna, en strand. Eftersom det var helt folktomt släppte jag Gibz så han fick springa av sig lite och det är ju en bit grusväg att gå innan man kommer till stranden. När vi kom till vattnet så var han fram och nosade men jag sa nej och han gick därifrån, så står jag och pratar med Dyma och hör bara "plums" så ser jag ett hundhuvud superlyckligt simma omkring. Great.

Jag kallade in Gibz, jag borde ju förstått att han som är en retriever älskar vatten, och då tyckte han att det var ännu en bra idé att rulla sig i snön. Vilka hyss. Jag fick iallafall kopplat honom efter att han stänkt ner hela mig med sina ruskningar ett antal gånger. Sen gick vi hem till Dyma och tittade på tv så Gibson kunde torka tills jag fick skjuts hem av mor min.

Väl hemma blev det en dusch för Gibson som inte ville in i duschen. Efter lite övertalning och hot om dålig hy som kliar massa av saltet gick han motvilligt in och la sig i duschen. Efter många om och men hade jag iallafall fått i schampo överallt där det skulle vara och sköljt ur det igen och väl ute ur duschen tog det inte många sekunder innan hela badrummet var nerstänkt. Jag torkade så gott jag kunde och sen var det en väldigt ren och fin hund som äntligen fick komma ut.

/Sandra & Gibson
2009-12-28
 23:06:25

Snögrotta lyx edition 2000

T J U G O S J Ä T T E   D E C E M B E R
Jag hade gett Gibson mat och skulle bara ut och rasta honom. När jag kom tillbaka var William ute och då lekte jag lite med honom medan Gibson fick springa av sig med Smulan, sen började vi på en snögrotta och Terese kom ut med Jonathan. Det hela slutade med att vi inte gick in förrän tre timmar senare och med en rackarns snögrotta! Gibson har också varit inne i den och det var lite läskigt först men sen låg han där inne och mös med mig en stund innan det var dags för bus på gräsmattan igen. Tindra, grannflickan, kom också över och när Marcus, Tereses sambo, kom hem hade vi snöbollskrig för fulla muggar. Mamma tog lite bilder men man ser inte snögrottan så bra, jag får försöka förklara.


Arbetet i full gång. På baksidan är det en liten trappa upp på taket, på vänster sida
går en ruschkana ner. Sen öppningen ser ni ju, och murar med sådana där öppningar
som i riktiga fort. Inne i grottan fick vi plats tre personer (Jag, William och Tindra) så
vi var iallafall nöjda med vårt jobb! :D


Resten av dagen tog vi det ganska lugnt förutom när jag var ute och gick med Gibz då. Det blev väldigt lugnt hemma eftersom Terese och Marcus åkte hem med ungarna och Mamma och Ulf åkte till Ulfs mamma. Ganska skönt att iallafall en dag på lovet faktiskt ta det lugnt..

/Sandra & Gibson
2009-12-28
 22:19:33

Dålig uppdatering

Vi har haft fullt upp här hemma så jag har inte orkat uppdatera, jag ska försöka komma ihåg vad vi gjort och komma ikapp nu så var beredda för här kommer inlägg! :)

/Sandra & Gibson
2009-12-25
 20:28:09

Juldagen

Det blev en julafton nummer två idag, eller tre om man räknar varje gång man får julklappar. Jag som inte ens är så förtjust i julmat, och jag har inte firat med alla än. Iallafall så fick jag tre julklappar till.


En ny resväska eftersom hjulen gått sönder på min lilla och den
stora går knappt att rulla.


En mortel eftersom vi är trötta på att ta fram hammare varje gång
vi ska göra polkagrisgrädde i forshaga.


Massa scrapbookingsaker! :D

Gibson har varit ute och lekt i snön med ungarna ganska mycket, och sprungit efter frisbeen. Men nu måste jag gå en promenad med gibson.

/Sandra & Gibson
2009-12-24
 22:54:32

Julprommis

Imorse tog jag en långpromenad med Gibson och gissa om han var glad att springa lös i skogen i en timme. Han sprang fram och tillbaka medan jag gick, lekte i snön, fångade snöbollar och så hade jag med kampflätan så vi kampade med den också. Det var en trött vovve jag kom hem med! Men jag vill inte börja träna riktigt än eftersom han precis vant sig vid allt och vi om ungefär en halv vecka åker iväg så kommer det bli mer stress och då väntar jag hellre med att träna tills han vant sig vid Forshaga. Så då får jag trötta ut honom på andra sätt och aktivera hjärnan, vilket jag iofs gör även om jag tränar, och det går super!


Glad vovve springer för fullt!

 


Ni får stå ut med mobilbilder men han rullade sig.. ett antal gånger.

 

Såna här promenader kommer det bli många genom tiden, vi har bara inte hunnit så långt. Men imorgon har jag haft sötnosen i en hel vecka! <3

 

/Sandra & Gibson

2009-12-24
 22:47:06

Paket

Mjo just det, vad fick vi för något i julklapparna nu då? :D

Förutom kampflätan som Gibson fick i för tidig julklapp igår så fick vi ju några idag :)


Gibson fick tre paket, två olika tuggben och ett med fyra grisöron i.
Papperet och kartongen åkte av och upp ganska snabbt och det
är bara tre öron på bilden eftersom det var väldigt gott ;D Sen ska
vi till Ullared på måndag så då blir det nog lite fler klappar till honom
och mig.

 


Jag fick ett fondue-set att ta med till Forshaga, nu kommer det bli
mycket doppande i choklad! Sen fick jag en pyjamas, glasskopa,
ett armband jag är helt kär i och så det klassiska - strumpor.
Men de behövs så.. Och dessutom fick jag då en resa till Ullared
där mamma kommer betala en del av vad jag köper.



Nu behöver jag inget läderarmband för jag fick ett i skinn som är
snyggt och bekvämt!

 

Nu ska jag göra iordning ett inlägg till och sen blir det att se på tv och mysa med familjen <3

 

/Sandra & Gibson

2009-12-24
 22:35:21

Julafton

Tänkte lägga in några bilder på vår julafton. I år blev det en lugn och mysig med inte så mycket folk - vi tar de i omgångar olika dagar och detta är inte bara skönt för mig utan jag tror det är väldigt mycket bättre för Gibson också, det blir ju inte samma stress.


Granen med paket under.



Gibz fick också paket såklart.



Ronja var koncentrerad på paketen. Lite tråkigt att inte William,
Albin eller Jonathan var med eller Terese och Marcus men jag har
iallafall träffat de under lovet innan jag åker tillbaka till Forshaga :)



Hahah jag bjuder på den här, det är ju trots allt jul.



Glad (ser dock inte ut så på bilden) prinsessa med hello kitty spis :)



Goda ben fungerar även utmärkt som kudde.


Eftersom Mikael, Maria och Ronja ska upp tidigt imorgon och hämta Albin hos hans mamma för att åka till Dalarna så åkte de ganska tidigt men vi hann ju med Kalle Anka, julmiddag, lek i snön (Gibson fick leka med Smulan, lyckliga vovvar) och paketöppning så det har varit en bra julafton!

 

God Jul på er och hoppas att ni haft en lika bra dag som jag!

 

/Sandra & Gibson

2009-12-24
 10:48:26

God Jul

God jul på er allihop!


När jag har tråkigt på nätterna blir det lite photoshop och eftersom
jag inte hunnit ta överdrivet mycket bilder på Gibson lånade jag
en jag fått på honom som valp av Magnus och Therese. Hoppas det
var okej. Får jag för lite att göra under dagen kan det hända att det
kommer en till bild :)

Men iallafall, ha en riktigt bra julafton nu!

/Sandra & Gibson
2009-12-23
 22:54:34

Kampleksak

Jag har ju märkt att Gibson tycker väldigt mycket om att kampa, så jag har flätat och flätat och flätat hur mycket som helst och idag fick han sin för tidiga julklapp. Dock i rosa eftersom det var det enda lakanet jag fick ta men det bryr inte Gibz sig om, han gav leksaken klart godkänt direkt.

Tänkte beskriva kort hur jag har gjort, sen finns det säkert hundra sätt att göra på såhär gjorde jag.


Du behöver ett lakan, det går åt ca ett halvt.



Riv i så många remsor du behöver, riv på längden så de blir så
långa som möjligt.


Fläta remsorna i flätor, nio flätor gjorde jag.



Fläta flätorna till flätor (nio små blir alltså tre stora)



..och avsluta genom att fläta de tre flätorna till en stor fläta.
Jag tycker att det blev ganska lagom längd och bredd på leksaken
men sen beror det på vad man har för hund också såklart.


Sen nästa gång kanske jag väljer en metod med liiite mindre... flätande i.

Detta blir iallafall en riktigt hållbar och praktisk leksak som jag tycker är super :D Det är ju ganska billigt också för man borde kunna hitta riktigt billiga lakan, men det tar lite tid.

Nu ska jag ut en sista gång med Gibson och sen är det nog dags att sova, det blir en lång dag imorgon och jag har planerat långpromenad med fika i skogen på morgonen. Ifall jag inte hinner blogga imorgon så God Jul på er! :) <3

/Sandra & Gibson
2009-12-23
 22:38:21

Julgran

Nu är julgranen klädd och jisses vad mysigt det blev! Gibson var lite nyfiken på kulorna först, sen var det mer intressant när jag satt och flätade lakan.


Julgranen, jag ska lägga dit paketen nu :)


Det kom ännu mer snö idag och jag vet en överlycklig vovve som
studsade i snön.

Nu ska som sagt julklapparna läggas under granen, och ett till inlägg kommer nog om en liten stund :)

/Sandra & Gibson
2009-12-23
 02:26:00

Julklappsshopping

Idag har jag och mor min varit ute på vift med ludvig och ulf som hundvakter, vi åkte först till göken (ett mini-ullared i Henån) och shoppade massa, sen till Torp (köpcentrum i Uddevalla) där vi handlade massa mer.. Skönt att ha nästan alla julklappar klara iallafall, och de som inte är klara behöver jag inte ordna tills på julafton. Har köpt julklappar till Gibson också såklart, men jag kan inte skriva vad det är ifall att han tittar över min axel när jag skriver. Nu ligger han ju visserligen och sover som en stock men man vet aldrig, han är smart!



Sen hade jag fått brev idag också, med ett fint kort och armband i <3



Nu är det nog dags att sova, blir mycket lek i snön imorgon eftersom Gibz är överlycklig att det har kommit massor av mer snö.

/Sandra & Gibson
2009-12-22
 00:35:34

Prommis med Emelie

Förutom att ha flätat och flätat på mitt lakan som så småningom ska bli en hundleksak har jag även klippt mig, dammsugit hela huset (dock fortfarande inte packat upp, jag är så dålig på det..) och träffat mli! mli är en kompis som gick i min klass i högstadiet men nu har vi flyttat åt olika håll så vi har inte träffats på ett halvår. Så mamma skjutsade mig och Gibson till Henån där vi mötte upp mli och Jonte och sen tog vi en promenad samtidigt som vi pratade och det var härligt att få träffa henne igen! <3

För övrigt så la jag mig på golvet när vi skulle se på tv idag och Gibson kom och la sig bredvid mig. Sen kröp han närmare. Och lite närmare. Jag blev tvungen att flytta på mig för att se tvn ordentligt och gissa vem som kröp efter? Jodå, till slut låg han tätt tätt intill och sov, himla mys!

Nu ligger han här intill och snarkar, jag borde också lägga mig snart. Mycket att göra nu dagarna innan jul!

Ni får säga till vad ni vill läsa om! Jag vet ju att jag har åtminstonde en läsare, eller hur Markus? ;)

/Sandra & Gibson
2009-12-22
 00:15:36

Fönstertittare

Jag måste bli bättre på att skriva lite tidigare på dagen xD


Gibson har blivit en fönstertittare, fönstret i hallen är perfekt att
titta ut genom.

/Sandra & Gibson
2009-12-21
 02:04:26

Eddie Izzard

När jag vaknat gick jag ut på en mysig morgonpromenad med Gibson och sen har det varit full rulle. Gibson har fått leka med barnen, med grannhunden och med leksaker medan jag suttit och flätat, städat och duschat. Jag har börjat fläta på en hundleksak, simpel men slitstark och den tar ganska lång tid. Det enda som behövs är ett halv lakan. Ni får se senare, när jag har kommit lite längre..

Vid halv ett var det dags att åka till jobbet så jag och Terese åkte och i gbg jobbade vi då på Eddie Izzard - någon stå upp komiker med snäll och trevlig merchkille. Jag fick en mugg! Det var kul att jobba igen för det var ett tag sen eftersom det är jobbigt när jag bor i Forshaga och nu har jag ju lite mer julklappspengar. Men den allra bästa julklappen har jag ju köpt till mig själv och det är såklart Gibson! Det var iallafall en relativt lugn kväll att jobba med och vi blev klara ganska snabbt efter showen. När jag kom hem tog jag ut Gibson på en prommis och shit vad han var pigg och busig - han studsade fram och såg allmänt superglad ut!

Det känns iallafall som att jag hittat rätt hund änsålänge, för vi är ganska lika eftersom båda är typ... hyper, men ändå lugna. Det ska bli så spännande när jag börjar träna med honom, hur han är att träna med. Det vi ska ta tag i till en början är kontakt, passivitet och gå fint i kopplet eftersom han drar ibland. Men det kommer gå super tror jag!

Det märks att han är en retriever också, för vantar är jättekul att hämta och lämna hos mig. Speciellt barnens vantar.

Nu ska jag gå och lägga mig, det skulle jag gjort för länge sedan! God natt allihopa!


Vagnen måste vara en av de bästa sakerna med att jobba eftersom
det finns små backar där man kan sitta på vagnen och åka ner :D

/Sandra & Gibson
2009-12-20
 01:04:56

Barnkär

Magnus och Therese (Gibsons förra ägare) sa ju att han älskade barn, men han blev verkligen överlycklig när två av mina syskonbarn kom hit idag!

woho
Haha, jag blundar men här är vi på promenad på väg till skogen.

Jag och mamma tog en tur i skogen med Gibz och sen lekte vi på tomten så gibz fick springa efter en leksak. Sen kom både grannen med hund ut och Terese (min syster) med barnen samtidigt. Gibson fick hälsa på barnen och Terese, som inte visste något än. Sen gick vi in på grannens gård som är inhägnad och släppte ihop deras hund, Smulan, med Gibson eftersom jag passar Smulan nån gång ibland. Det gick verkligen super! Smulan är en väldigt ranglåg hund så det var inga problem och de lekte som om de inte hade något stopp, jag passade på att ta lite härliga vinterbilder.

:)
Full fart!

Vi har varit ute nästan hela dagen och åkt pulka med ungarna, lekt med Gibz och sådär, så idag har han fått motion kan man säga! Dock upptäckte vi att han fick snöklumpar mellan trampdynorna som när han gick på dem blev isklumpar, dessa fick vi bara bort med hjälp av varmt vatten och Gibson försökte hela tiden bita bort dem så när vi kom in och han torkat helt på tassarna (man kan ju inte torka allt med handduk tyvärr xD) så satte jag mig och klippte pälsen mellan trampdynorna. Gud vad härlig han är vid hantering, han bara ligger där och ser nöjd ut så där ska Magnus och Therese ha beröm, det ska de även ha för hans superfina öron! Tänderna är också jättefina men öronen är jag imponerad av - helt rena! :D


Gibson och Smulan

Iallafall, nästa gång jag varit ute med honom kollade jag tassarna och inte en enda isklump. Gud vad skönt att slippa dem, och det tyckte nog han också.

Han drar lite i kopplet ibland när man är ute, men delar av alla promenader och nästan hela den sista prommen för dagen gick han utan att dra hela vägen! Jag vill inte kräva för mycket nu i början innan jag känner honom men så länge han inte drar kan han oftast gå både framför och bakom så preciserar vi det mer och mer sen. Men han kan gå bredvid också har jag märkt.
Gibson är superduktig med barnen också, han springer inte på dem eller något utan han går fram försiktigt och de är ju också jätteglada att jag har skaffat hund som de kan busa med.

Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer gå när vi ska presentera Gibz för Rulle, hunden min ena sambo har, men det ska nog gå bra. Det skiljer nästan exakt ett halvår mellan dem och de är ganska lika i sättet. Vi får ta ut dem i skogen eller något så de är på neutral mark när de träffas första gången iallafall och så ska jag försöka kanske komma till lägenheten före Jennie, min sambo, så Gibsons lukter finns där när Rulle kommer.. Det löser sig!

:)
Gibson tar en vilopaus i snön.

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig så jag orkar med morgonpromenaden, det är underbart att vara hundägare för nu är det faktiskt roligt att gå ut och gå på morgonen och jag är ute längre än jag behöver för det är faktiskt roligt att promenera!

God natt, Gibz har redan somnat för länge sedan bredvid mig.
/Sandra & Gibson
2009-12-19
 22:07:46

Lek i snön

När man legat i en bil flera timmar så är man inte jättetrött, så jag gick ut med en leksak och lekte med Gibson igår innan sista prommisen. Mammas lilla kamera fick följa med ut och jag bjuder på några av bilderna :)

mihii
Kul i snön :D Haha han gräver ner hela huvudet i snön där det är som
djupast och ser sådär underbart sött valpig ut när han kommer upp
igen, vi ska nog ha många roliga dagar i snön :D

buugar
Det lär ju inte bli svårt att lära honom buga i framtiden xD

står fint :)
Jag kan inte så mycket om utställning, men någon som kan säga
hur han ser ut? Jag tycker att han är skitsnygg iallafall! Om Li,
utställningsproffs och kompis, hjälper mig lite kanske jag kan ställa
ut honom i framtiden :D


Tanken är iallafall att vi ska prova på lite olika saker som utställning, lydnad, agility, freestyle, flyball, bruks, apportering och se vad han tycker - så håller vi på mest med det vi båda tycker är roligast. Kommer såklart inte prova allt på en gång men vi ska prova oss fram för att hitta "vår" sport eller sporter!
/Sandra & Gibson
2009-12-19
 21:33:59

Blodpudding

Igår på vägen hem skulle mamma handla så jag beordrade henne att köpa blodpudding, man måste ju ha godis till hunden ;)

Så på kvällen ställde jag mig och började tärna blodpuddingen och la sen allt på bakplåtspapper på en plåt och satte in i ugnen på 100 grader i två timmar. Tiden varierar på hur mjuka man vill ha de inuti. Ni kan ju gissa om det var någon som satt och höll full koll ifall jag skulle tappa något. När bitarna svalnat fick de iallafall klart godkänt av Gibson. Billigt, gott och bra godis som man dessutom bestämmer storleken på själv!

gott godis (y)

Så det här är något jag verkligen tipsar alla hundägare om!

/Sandra & Gibson

2009-12-19
 20:41:25

Välkommen Gibson!

Nu har jag fått lite ordning på bloggen med en tillfällig design. Jag börjar från början direkt då..

Jag har länge letat hund och har ännu längre, så länge jag kan minnas faktiskt, velat ha hund. Nu går jag ju första året på Hundsportsgymnasiet i Forshaga och i torsdags när jag var på väg upp för pulkabacken med några kompisar ringde mamma. Det första hon sa var "Jag har kanske köpt hund åt dig." och min reaktion var såklart "VA?!".

Mamma förklarade att hon ringt på en av annonserna från blocket som jag tipsat henne om. En 16 månaders goldenhane som heter Gibson. Vi pratade lite fram och tillbaka och kom fram till att vi ville ha honom, så mamma ringde min moster som bor närmare Avesta där Gibson bodde. Min moster gick med på att hämta honom och ha honom hos sig i en vecka ungefär tills vi kom upp till Dalarna efter jul, vi bor ju på Orust så det är en bit att åka. När mamma ringde och berättade att allt var bestämt stod jag och skrek utan röst (prova själva att skrika när ni är så förkylda att ni inte kan prata - man låter som en hundvisselpipa ungefär) och grät. Men jag hoppade också av glädje samtidigt.

Det blev bestämt att min moster skulle hämta honom på fredagen, dagen efter alltså, eftersom familjen ville att deras barn skulle få lite tid att smälta det innan julafton, men jag och mamma kom också överens om att inte berätta något för mina syskon förrän vi hämtat honom.

Fredagen kom och jag hade fortfarande inte fattat att jag äntligen äntligen fått hund. Vi hade avslutning i skolan där jag passade på att ordna med boxplats och hanteringsprov till första skoldagen nästa termin och den lärare vars hund jag lånat mest fick jag såklart berätta nyheten för och hon blev jätteglad såklart, som alla andra. Längesen jag fått så många grattis!

Efter avslutningen gick vi till lägenheten jag bor i uppe i Forshaga och jag packade mina saker jag skulle ha med hem på jullovet. Vi åkte och kom till Karlskoga där vi stannade för att äta, först tyckte jag det var konstigt att vi var i Karlskoga men mamma sa att vi skulle åka en annan väg hem eftersom det gick så långsamt på den vanliga vägen när det var massa snö där. Inte tänkte jag på det och inte läste jag på alla skyltar så jag såg att det plötsligt stod Örebro..

Vi stannade på en mack i Örebro för att göra rent rutan på bilen men när vi åkte så körde mamma in på en större parkering istället. Jag frågade mamma vart vi skulle men det enda hon sa var att jag fick se, och det fick jag! Jag fick se en rent ut sagt skitsnygg golden retriever och i andra änden av kopplet stod min kusin och bredvid henne min moster. De lurade mig alltså, så jag fick honom redan i fredags och det är ju super för nu har jag mer tid att lära känna honom och han slipper dessutom åka till ett nytt hem och sen ett nytt igen.

gibz i bilen hem första gången

I bilen på väg hem.

Så vi åkte hem med snyggingen i bagaget och väl hemma nosade han igenom huset och var väldigt nyfiken på katten Julia. Gibson är kompis med Julia men Julia är inte kompis med Gibson om man säger så för hon tycker inte alls om hundar. Men det går bra iallafall.

gibz i mitt rum

På mitt rum.

På vägen hem stannade mamma och handlade och på order av mig köpte hon blodpudding, så den har jag stått och tärnat och sen torkat i ugnen. Nu har vi supersmarrigt godis! Men Gibson ska få lära känna oss och vänja sig vid allt nytt innan jag börjar träna med honom. Jag ska såklart aktivera honom, men mer lära-känna-lekar och så - så tar vi träningen senare.

första dagen tillsammans <3

Vi ska bli kompisar, ett lag. Eller hur Gibz? :)

gibz sover snyggt :P

Vi myste hela kvällen och stundtals låg det där underbara huvudet på
mitt tangentbord, men det gör inget! :D

Nu jag vill säga tack så jättemycket Magnus och Therese med familj för att jag får lära känna och ta hand om Gibson, och såklart, välkommen Gibson!
/Sandra & Gibson