2010-01-31
 22:30:47

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin
2010-01-31
 18:01:25

Ny design?

Jag känner att det skulle behövas, jag gillar inte gratisdesigner utan vill ha en som ingen annan har...


/Sandra & Gibson
2010-01-31
 17:21:29

Gibson ♥

Här kommer filmen och bilderna från skogsprommen idag. Ska försöka få någon att följa med mig någon dag när det fortfarande är ljust så jag kan ta de där exteriörbilderna, tills dess får ni nöja er med mobilbilder...

 

Han är så fin! Visst får man skryta om sin hund? För med köttbullar kan Gibson allt! :D

/Sandra & Gibson

2010-01-31
 15:23:10

Tvättmonstret äter

Nu har jag kommit in från skogen, Gibson var hur duktig som helst! Fast han sprang fram till en man och sedan en familj i början och slutet av promenaden men han lyssnade också på varenda inkallning när det inte var något folk där och störde!

Har jag berättat att han är helt bra i magen också? Tror inte det, men det är han iallafall och det är jätteskönt så idag har vi som sagt tränat inkallning i skogen och så fick han springa några gånger ner och upp för backen. Jag kom ihåg att filma idag så det kommer senare.

Direkt när jag kom hem gick jag till tvättstugan och stoppade mat (tvätt) i tvättmonstrens mun så nu äter de för fullt. Undra hur många strumpor som försvinner idag? Nu ska jag laga lunch - risgrynsgröt, mums! Sedan blire till att torka golv, jag har bara det kvar. Jag har faktiskt gjort mycket idag, mina sambos kommer ju hem imorgon så jag har dammsugit, plockat undan, dammtorkat hela lägenheten, gjort rent handfat och toalett, diskat och så ska jag torka golv. Jag har vädrat också, så det luktar fräscht överallt nu. Dock kan vi inte tvätta fönstren - dels för att det är så kallt, dels för att vi inte har något att tvätta de med. De är inte tvättade på typ mer än ett halvår så de ser inte så roliga ut men det funkar.. Vi ser ju nästan ut iallafall!

Simon kom över en stund och pratade, vi bestämde att vi ska åka pulka ikväll! Det har jag inte gjort sedan lovet så det blir bra. Nu ska jag göra klart mina sysslor, måste förbi Ica en sväng och köpa frukost till imorgon också.

/Sandra & Gibson
2010-01-31
 13:32:18

Missions of today

Uppdrag idag:
Vakna - check
Rasta Gibson - check
Mata Gibson - check
Frukost - check
Uppdatera sig inom internetvärlden - check
Utrota dammråttor - check
Skogspromenad med fyspass i backe - pågår

När jag kommer in skriver jag lite mer, efter att jag torkat golven!
(Jag riktigt känner hur vuxenpoängen stiger...)

/Sandra & Gibson
2010-01-31
 00:05:49

Sovstil #3


Gibson vet hur man slappar han, som vanligt med tassen i munnen :)

/Sandra & Gibson

2010-01-30
 22:26:43

Uppdatering & chilldag

Igår bajsade Gibson inne på två ställen så jag ställde in mina planer på att träffa Malin i Karlstad idag och stannade hemma med honom idag. En hundvakt skulle bara innebära mer stress och jag vill inte utsätta honom för det nu när han är dålig i magen. Jag och Linda som jobbar i hundstallet är överens om att det antagligen beror på den stress alla löptikar framkallar. Det är ganska många som löper just nu.

Vi har alltså haft en riktig slappdag! Vid tretiden var vi bort till Hundshopen här i Forshaga där de hade invigningsfest i de nya lokalerna. Matilda följde med och vi gick tipspromenad i butiken med fikapaus. Matilda köpte lite olika tuggben och så och jag tittade på dragselar. Jag vill ju börja träna på att låta Gibson dra pulka och kanske åka skidor med honom. I skolan har de bara Björkisdragselar och en satt jättebra överallt utom i halsen så en klasskompis rekommenderade Dragråttan som finns i Forshaga. Vi provade den och den satt superbra! Hittade en modell som kommer gå att använda både som spårsele när vi ska viltspåra, dragsele om jag åker skidor och även till att dra pulka så den ska vi köpa! Var på väg att göra det men kom fram till att jag ska vänta lite, den kommer finnas kvar och nu vet jag vilken storlek vi ska ha, så ska jag spara ihop det som behövs till höftleds- och armbågsröntgen först. Det känns viktigare.

Här kan ni se en bild på selen jag hittade som satt perfekt!

Om ca två veckor ska vi ha friluftsdag i skolan, vi kan välja mellan slalom, längdskidor, pimpla eller drag med hund och ni kan ju gissa vad jag tänker prova. Så då ska jag se till att ha skolans sele som satt nästan perfekt iallafall om de inte ordnat fram fler och så kanske jag kan låna Jennies hundförarbälte om inte hon ska ha det. Fast skolan borde ha allt som behövs. Isåfall får jag iallafall prova att åka skidor på elljusspår, har ju bara provat slalom två gånger innan så jag ser fram emot det här och jag tror att Gibson kommer tycka om det - han verkar ju tycka om allt.

Jag har kommit ihåg att titta i hundstallsfrysen också och där fanns det ju massor av klövar plus att Li ska ta med några efter påsklovet. Blod kan man ju köpa på Ica och spä ut med vatten så i vår ska Frida hjälpa oss så ska vi prova viltspår. Det tror jag verkligen att Gibson tycker om! Vi ska också prova lite apportering när min träningsplan är klar.

Jag håller på att skriva en träningsplan för mig och Gibson, vad vi ska träna på under vilken period ungefär och dessutom några väldigt långsiktiga mål. Jag delar nog med mig av den sedan.

Iallafall, efter hundshopen gick jag och Matilda med hundarna till skogen och släppte dem. Jag hade med mig köttbullar så vi körde någon inkallning lite då och då och herregud vad glad jag blev för Gibson var superduktig! När vi gått ett tag finns den en kort men brant backe mellan två stigar som går olika långt från älvstranden. Där provade jag att säga "ner" till Gibson samtidigt som jag pekade och det tog inte lång stund innan han förstod och sprang ner. "Upp" kan han ju redan, det har vi gjort massor uppför stora snöhögar, så när han väl var nere var det bara att ropa på honom eller säga upp så sprang han upp igen. Han och Tage fick springa i backen 4-5 gånger innan vi gick vidare men inte verkade det ha tröttat ut dem. De rusade runt i sandgropen som om de aldrig fått springa förut. Filmade en stund men missade när de busade som mest. Jag ska försöka komma ihåg att filma nästa "fyspass" i backen också, så får ni se hur duktig han är.

Nu är gibson trött iallafall så vi har tagit det lugnt inne och jag har städat lite men nu är det dags för nästa rastning. Det är -16 grader ute, brrr! Täckbyxor på iallafall!


Kan passa på att berätta att där filmen slutar, någon sekund efter säger jag "Loss"
och fast jag var flera meter ifrån Gibson släppte han direkt. Duktig plutt! <3


/Sandra & Gibson
2010-01-30
 22:01:35

Gummifingrar

Teddys fingrar är läbbiga, han kan röra dem som gummifingrar. När jag filmade provade han att göra med båda samtidigt dessutom./Sandra & Gibson
2010-01-28
 15:01:30

Vårda Hund

Jag har inga barn så jag kan inte vara hemma för att vårda barn, men vårda hund däremot. Gibson väckte mig fyra imorse och ville ut, väl ute rann det i princip ur honom så jag förstår att han ville ut. Sedan har vi gått ut ungefär varannan timme för att han ska få bajsa och jag ringde mamma och skolan lite senare på morgonen och sa att jag skulle vara hemma med honom idag. Vill inte ta ner honom till hundstallet och jag kan inte lämna skolan varannan timme för att gå ut med honom, som tur var så har vi bara tre lektioner idag varav två kan jag jobba hemma på och den sista var gymnastik.

Det har iallafall lugnat ner sig och han verkar normal igen nu, vi ska snart gå ut igen och då blir det en liten tur i skogen. Dock har Rulle också bajsat löst hela morgonen, men han var okej i tid så att Jennie kunde ta med honom till stallet och där har han tydligen inte pipit någonting så han verkar ganska bra nu. Får se om Gibson fortfarande är lös när jag går ut, inte roligt det här..

Jag ska prata med lärarna imorgon eftersom Gibson varit lös flera gånger nu det senaste, dock inte såhär illa förutom en gång då han sket inne, men jag vill ändå höra vad de säger. De har lite mer koll än mig tror jag, eftersom de är mer erfarna. Jag tror att han antingen blir stressad av stallet när det är oroligt där ibland, eller så är det för att han går runt och slickar på kissfläckar och då lyckas komma åt de hundar som för tillfället har diarré.. Gibson mår iallafall bra nu och det är viktigast!

/Sandra & Gibson
2010-01-28
 14:53:48

Fötter..

..nej, men fot. På väg hem från affären gick Gibson så himla fint med Tess så jag tänkte visa det.

/Sandra & Gibson

2010-01-28
 14:44:13

Mys

Det snöade supermycket när vi slutade skolan igår, men vi gick ut och tränade ändå. Jennie hjälpte mig så vi körde lite inkallning på Gibson och han lyssnade varenda gång! Köttbullar is the shit! Sedan gick vi till Martin så körde vi lite IPO-grund, alltså i princip bara att jaga en trasa och bita i den för att kampa. När vi gick in visade det sig att lärarna som åkt på stormöte hade låst stallet - vi fick inte ut våra saker. Så vi gick hemåt.

 

Frida kom till mig för att plugga men vi började med varsin kopp varm choklad med grädde. Supergott och ännu mer mys, då gjorde snön ute inte lika mycket. Dock var det varmt, så pass varmt att jag brände tungan. Känns fortfarande som att den är skållad. Men det var gott ändå. Sen satte vi igång och pluggade klart så nu ska vi bara öva in det vi ska säga på redovisningen så är vi fit for fight!

 

Rulle vet hur man myser han med. Kvällen avslutades med en mysig promenad i snön med Frida, Jack och Gibson ♥

/Sandra & Gibson

2010-01-28
 14:12:04

Dragkamp

Hihi, det är så kul när Rulle och Gibson kampar för Rulle brukar ta i allt vad han kan medan Gibson står/ligger och håller bara i. Så tittar han på Rulle och verkar tänka "Är du trött snart mes? Jag kan ligga här heeeela dagen!" Fick en liten bild på dem när de kampar liggandes.

/Sandra & Gibson

2010-01-28
 14:03:21

Snöänglar

På vägen upp från pavven där vi hämtade en bok i måndags tog jag och frida en genväg. Frida frågade om vi skulle göra snöänglar, jag svarade ja och så kastade vi oss i snön. Lite kallt och blött men mysigt som attan!

/Sandra & Gibson

2010-01-28
 13:07:42

Skogspromme

I måndags hade vi bara hemuppgifter hela dagen så jag tog med Gibson och lillSally (Spets hund, Spets spets Sally xD) ut i skogen. Den här bilden pryder min mobilbakgrund då den är sjukt mycket finare i litet format för då blir det bara silhuetter av hundarna. Men jag orkade inte ta med stora kameran ut så det blir mobilbilder, men även några filmer. Tänkte att jag kunde visa :)


Sally :)

 

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/68ZNlziIDT4&hl=sv_SE&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/68ZNlziIDT4&hl=sv_SE&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

 

/Sandra & Gibson

2010-01-28
 12:22:47

Hundstallet

Jag har ju lovat att visa hundstallet, men eftersom det som sagt hänt en hel del så är bilderna lite gamla nu. Lägenheten kommer det också bilder på... någon dag.

Såå, här kommer bilder på Hundsportsgymnasiets Hundstall, vid ForshagaAkademin :D


Hundstallet från infarten


Agilityförrådet, bakom planket ligger den stora träningsplanen och på denna sidan
av planket men bakom stallet ligger grusplanen.


Appellplanen och där ser man även C-stallet vilket är det största och nyaste stallet
och där sitter Gibson. Där finns också isoleringen.


Fortfarande C-stallet, men här är parkeringen och i den delen av byggnaden har vi
lärarrum, klassrummet, behandlingsrum, badrum, uppehållsrum och kontor.


Man ser bara cirka halva byggnaden men här ligger A-stallet och B-stallet.


Uppehållsrummet, här har vi två datorer och sedan har vi även två datorer till
i grupprummet.


Fortfarande uppehållsrummet, vi har en köksdel där vi kan laga mat, värma mat,
förvara mat eller köpa choklad/kaffe i automaten.


Bänken i behandlingsrummet


Borden i behandlingsrummet, över det högra bordet har vi även en lampa om man
behöver mycket ljus på nära håll.


Korridoren, på andra sidan är uppehållsrummet. I korridoren har vi hundvågen, till
vänster är dörrarna till behandlingsrum och badrum, till höger sitter dörrar till lärarrum
och rummet där skrivaren och kopiatorn finns.


C-stallets tavla, här fyller vi i om hunden är i stallet, hemma, sjuk och noteringar.
Här kan vi också läsa varje dag om det varit oroligt eller lugnt i stallet och om det
händer något som vi måste veta i stallet. Väldigt praktiskt!


C-stallets korridor, det ligger saker i gången för att jag tog bilderna dagarna innan
skolan började så det var inte många som hunnit göra iordning boxarna än.
Dörren på andra sidan leder till isoleringen.


Gibson's box


Gibson's låda


Såhär ser Gibson's tavla ut nu, jag pimpade den lite ;)


Eddie Rockey Resare's box, han har dock flyttat till isoleringen nu. Den här kaninen
tar vi hand om i kursen Sällskapsdjur.

Nu saknas det bilder på badrummet eftersom det var låst när jag tog bilderna och jag gick inte in i A-stallet och B-stallet men ni har fått en bild av hur det ser ut nu iallafall. Vi får se när jag orkar ta kort på lägenheten och kanske lite omgivningar.

/Sandra & Gibson
2010-01-28
 12:00:59

18 Januari

Den 18 Januari var det dels Jack's (Fridas hund) ettårsdag och dels en månad sen jag köpte Gibson. Så Spets bakade en tårta, det gick lite snabbt på slutet eftersom Malin skulle med en buss men såhär blev den:

Haha, jag tycker att den är... charmig. Den smakade helt okej, lite skumt bara.

Sen kan jag uppdatera er i att jag kommer inte skriva varje dag - inte nu när plugget verkligen kommit igång och vi får mycket läxor. Jag prioriterar skolan och Gibson före bloggen. Sammanfattningen kommer nog inte, det hände inte några superstora saker under den tiden och det som hände kommer jag baka in i andra inlägg. Jag orkar inte tänka tillbaka på alla de dagarna, mitt minne är inte det bästa ;)

/Sandra & Gibson

2010-01-24
 16:58:07

Grattis Mikael!

Min bror fyller år idag, grattis på 27-årsdagen ♥

/Sandra & Gibson
2010-01-24
 14:46:47

Sovstil #2

Gibson har hittat ännu en sovstil, och ja - mattan ligger oftast sådär eftersom alla hundar som varit i våran lägenhet är väldigt bra på att flytta på den. Bland annat de som bor här ;)

/Sandra & Gibson

2010-01-24
 14:38:09

Tack sambo ♥

Titta vad Karin kom till mig med igår, hon har tydligen varit clown på massa barnkalas och jag är imponerad iallafall! Hunden pryder nu min hylla ovanför skrivbordet.

/Sandra & Gibson

2010-01-24
 14:21:22

Gibson jagar svansen

En liten film ni kan titta på under tiden ni väntar ;)/Sandra & Gibson
2010-01-24
 14:10:04

Förlåt

Ursäkta att jag varit så dålig på att uppdatera, men den 13 januari fick vi avliva vår katt som vi haft i snart 13 år. Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat det..

Sen har det varit väldigt mycket plugg som behövts göras i skolan och dessutom ska man ha tid att träna och aktivera Gibson så det har blivit lite dåligt med motivation till bloggen. Men nu tänkte jag försöka komma igång igen, och jag börjar med en sammanfattning av den tiden jag inte bloggat för att komma ikapp lite. Den borde komma ikväll tror jag.

Sedan har jag några blogginlägg på gång som kommer efter sammanfattningen, jag har ju inte visat hur hundstallet ser ut än :)

Hoppas alla har det bra!

/Sandra & Gibson
2010-01-11
 19:09:39

Jag älskar dig ♥

Bloggar ikapp senare, just nu har jag en del att smälta...

/Sandra & Gibson

2010-01-10
 00:54:23

Jag saknar dig ♥


Du är så jäkla bäst och hundra mil är
ingenting

2010-01-09
 14:57:57

Omtyckt svin

Mjo, vildsvinskött verkar de vara sugna på och Gibson tyckte inte att det var helt fel när han fick smaka på lite i maten en dag.


Vi? Tigga? neeej då (a)

/Sandra & Gibson

2010-01-09
 13:38:45

Gibson's Burk

Å T T O N D E   J A N U A R I
Idag hade vi hund på morgonen och då gick vi igenom lite hur terminen skulle se ut och sådär, och efter det hade vi svenska där vi fick göra en liten uppgift om orsaksanalys. Sen var det lunch och efter det PoF, Projekt och Företagande, där vi pratade om vad vi skulle göra under terminen och gick igenom målen. Det verkar vara en kul kurs. Efter detta gick jag och Frida ner till stallet och eftersom jag var en av de som hade städjouren torkade jag golvet i stallgången. Cissi och Maria var också kvar i stallet så vi stängde grindarna och släppte våra hundar så de fick springa av sig lite, deras hundar lyssnar inte så bra på inkallning än. När vi började frysa fångade vi hundarna och gick hemåt, och väl hemma lagade mina sambos mat så jag slapp det också.

På svenskan idag berättade Josefine att hon hade en hund-burk med pengar som bara gick till Pila och ingenting annat. Så efter maten gjorde jag och Jennie också varsin sådan burk. En bra idé tyckte jag! Så lägger man i småpengar man har där eller som jag tänker göra - lägga i en fast summa varje månad. Tror att det får bli 50 eller 100 kronor plus småpengar när jag har. Vet inte riktigt hur mycket jag har råd att lägga i varje månad där men förhoppningsvis blir det 100 och det lutar ditåt.

 

Jag har lagt i 300 kronor som startsumma och nu kommer det alltid finnas pengar om jag behöver eller vill ha något till Gibson eller om något behövs akut. Det känns bra.

/Sandra & Gibson
2010-01-05
 12:25:00

Middag

Åh, igår kom min ena sambo hem och imorgon kommer min andra sambo hem! <3 Jag, Jennie (sambo) och spets åt middag tillsammans och jag improviserade en kycklinggryta och den var faktiskt riktigt god! Senare blev det film och idag har jag bara tagit det chill. Ska ner till hundstallet om en stund och sitta i boxen för inskolning. Ikväll har jag tvättid och så kommer Frida hem till Forshaga från Trysil, en dag för tidigt!

Iallafall, känner att jag inte har så mycket att skriva och att det bara blir flummigt det här inlägget så jag avslutar med en bild för att bevisa för mamma (om hon lyckats ta sig in på bloggen än) att jag faktiskt åt grönt också igår! Gurka ;)

 

/Sandra & Gibson

2010-01-04
 16:35:26

Hanteringstestet och inskolning

Nu sitter jag här i boxen med Gibson. Promenaden till stallet som brukar ta 20 minuter tog 45, ikea-kassen var ganska tung om man säger så. När jag kom till stallet fick jag gå och ta en box och inredde den, fyllde på vatten i skålen och gick och vägde Gibson, sen satt jag i boxen och väntade. Lärarna hade nämligen möte.

Om vi börjar med vägningen, Gibson var lite tveksam till vågen först så jag körde lite klickermetod utan klicker. När han satte framtassarna på vågen fick han godis, då gick han ner, sen fortsatte vi så och när tre ben var på vågen kom det fjärde upp ganska snabbt och då fick han sitta ner och så fick han godis. Det visade sig att jag hade gissat ganska bra, jag gissade på runt 30kg och han vägde 32kg. Han väger alltså mer än hälften så mycket som jag! Inte konstigt att jag får kämpa när han får för sig att kissfläcken där borta är mycket mer intressant än jag.

När man ska gå in i boxen så är det en kant som är kanske 30 cm hög och Gibson var väldigt tveksam till att gå in där. Första gången tog det ett tag med lockande och övertalning innan han till slut gick in. Då var han inte särskilt glad att komma in utan låg på golvet och väntade medan jag inredde. När jag satte mig ner och tog det lugnt började han gå runt och lukta och la sig sen på sin bädd bredvid mig.

Andra gången vi skulle gå in i boxen var när jag vägt honom och då krävdes det lite övertalning och lockande men inte så mycket och tredje gången, efter hanteringstestet hoppade han in nästan direkt när jag hade gått in och börjat locka på honom. Det kommer nog inte ta så lång tid innan han går in utan att jag behöver gå in före.

Hanteringstestet då, det gick superbra! Det enda var att han drog ganska mycket när vi skulle möta och gå bredvid den andra hunden men det gick bra ändå, lärarna tyckte att han var en typisk golden och en väldigt härlig och snygg hund. Han blev iallafall klart godkänd och har en väldigt glad matte! :'D

Nu sitter vi här i boxen och bara myser, en väldigt stor del av inskolningen består av att jag bara sitter här i boxen så den känns trygg. Efter ett tag ska jag börja sitta utanför boxen och sedan gå ut korta stunder som vi successivt ökar. Det är ganska likt ensamhetsträning men här kommer det vara störning för på torsdag kommer ju alla andra hundar och på onsdag kommer hon som har boxen mittemot och ska skola in sin hund.


Nu har vi dessutom två filtar här inne också men såhär ser boxen ut. Ska ta lite bilder
på stallet och lägenheten idag eller imorgon och lägga upp senare :)

Nu börjar det snart bli dags att gå hem och laga mat och batteriet i datorn är dessutom snart slut.

/Sandra & Gibson

2010-01-04
 16:16:24

Morgonpromenad

Jag glömde ju bjuda på bilderna från promenaden, vi gick på Jennies morgonrunda i skogen precis vid älven som frusit.


Det syns inte så tydligt men man ser faktiskt Gibson på bilden :D

 


Älven som frusit :)

 


Gibson på "strandkanten" vi går på.

 

Sådär ja, jag gillar den rundan. Garanterat den finaste i Forshaga tror jag!

/Sandra & Gibson

2010-01-04
 10:29:28

God Morgon!

Det känns faktiskt ganska skönt att vara tillbaka i Forshaga. Det är jättehärligt att vara hemhemma på Orust också eftersom jag inte är där så ofta längre men jag gillar Forshaga. Det är charmigt. Och så är ju människorna här underbara också.

Skulle gå upp och ringa Solstaden halv åtta idag för att beställa tid för ett friskintyg som man måste lämna in till skolan, det gick sådär. Jag är inte gjord för att gå upp så tidigt, jag är mer av en nattuggla. Men klockan nio ringde jag iallafall och fick en tid på torsdag 17.30. Spets ska guida mig dit så jag hittar också, och det blir första gången Gibson åker buss. Men det ska nog gå bra tror jag.

Idag ska vi ner till hundstallet och göra hanteringstestet, vi kunde lämna in friskintyget när vi fått det. Men eftersom vi gör testet idag så kan jag börja skola in Gibson de här dagarna innan skolan börjar och det känns skönt eftersom det inte är några hundar i stallet nu. Så man börjar lugnt iallafall.

Testet kommer nog gå superbra tror jag, det enda jag är lite nervös för är ju att han drar ganska mycket/lägger sig ner vid hundmöten och i testet ingår ett hundmöte och att gå bredvid en annan hund några meter ifrån. Vi tränar ju stenhårt varje gång vi möter hundar men han är stark, men jag tror att det kommer gå bra ändå. Om inte annat kommer det bli bättre och bättre för här i Forshaga är det ju hundar överallt så om inte annat kommer han inte orka vilja hälsa och leka med alla. Han kommer inte få hälsa på några nya hundar förutom mina kompisar som jag umgås mest med eftersom de måste kunna vara i samma rum. Men inga nya på promenaderna för då kanske han lär sig att det spelar ingen roll att han drar, han får ändå inte hälsa. Om ett tag kan han kanske få börja hälsa på någon hund någon gång ibland. Det blir nog bra :)

Nu måste jag duscha och göra mig iordning för att kånka ner alla saker till hundstallet, som tur är behöver jag ju inte bära Gibson iallafall. Honom ska jag föresten väga nere i hundstallet, de har ju en riktig "hundvåg" och jag är nyfiken vad han väger. Tror dock att han har gått ner lite, väldigt lite då men, sen han kom till oss eftersom det inte går att undgå att det blir stress när man byter familj. Men det går han nog snart upp igen iallafall och han är ju inte smal så det är ingen fara.


Alla saker som ska med ner till Hundstallet, det blir en intressant promenad...

/Sandra & Gibson
2010-01-04
 10:17:35

Hej Forshaga!

T R E D J E   J A N U A R I
Tillbaka i Forshaga! Idag gick vi upp, ut med Gibz, gav Gibz mat, åt frukost, packade och gjorde oss iordning och vid elva åkte vi ifrån Hedemora. Vi stannade och rastade Gibson en gång och i Karlstad stannade vi på Bergvik och handlade mat till mig, sen åkte vi till Forshaga och under tiden jag tog en promenad bar de andra in sakerna.

Sen fick Gibson komma in och gå runt och lukta lite som han ville, han fick också lukta inne på Jennies rum eftersom det är där Rulle är mest. Det känns skönt att Gibsons lukter finns i lägenheten när Rulle kommer. Mamma lagade mat medan jag grejade lite och så åt vi, gick och handlade och sen åkte mamma och Ulf eftersom de fortfarande hade tre timmar kvar att köra.

När jag höll på att packa upp fick jag sällskap, Spets kom och hälsade på och hade med sig sin kompis Erik som är och hälsar på från Umeå. Vi tittade på film och medan de åt gick jag ut och gick en långprommis med Gibson. De tyckte iallafall om Gibson och att det verkade vara en hund ganska lik mig. När de hade åkt vid niotiden gick jag en bit till med Gibz och packade sen upp resten av sakerna.

Så jag har en ganska bra anledning att inte ha bloggat, fullt upp. Som det brukar vara i Forshaga, allra helst med det nya schemat vi fått nu. När jag var klar med allt och ätit igen satte jag mig framför en film som var på tvn och Gibson somnade i mitt knä, han har tagit det riktigt bra att byta ställen såhär tycker jag. Nu är det tack och lov sista gången, har känt mig så taskig men han verkar som sagt må bra.

Klippte klorna idag också, jag tar lite en gång i veckan så jag slipper klippa mycket varje gång. Och idag låg han stilla så det blev inget klipp i pulpan. Har kommit på att det finns Blodstopp nere i stallet och sen tipsade en kompis om potatismjöl, det lät ju riktigt smart.


Trött Gibson efter resan :)

/Sandra & Gibson

2010-01-02
 21:13:11

Kupolen


Idag tog vi en tur till Kupolen i Borlänge eftersom jag behövde en ny jacka, min dragkedja har gått sönder så jag får dra jackan över huvudet. Sen har jag mammas thermobyxor eftersom jag växt ur mina egna. Så vi åkte till kupolen och jag hittade ett skidset som det fick bli, jacka och byxor. Sen köpte jag ett skärp också eftersom jag velat ha ett vanligt snyggt svart skärp till mina chinos och så hittade jag ett som passade.

 

Väldigt dålig bild men det var fjortisinvasion på Kupolen, Erik och Kalle från idol var där. Det var helt sjukt mycket folk! Jag gillar inte sån musik men jag var ju tvungen att ta ett kort till bloggen, och det var nästan att man skämdes lite för det - tänk om nån trodde att jag gillar dem ;)

När vi kom hem var jag ut med Gibz, vi åt och efter en stund gick jag och mamma ut på en långpromenad med Gibz och jisses vad kallt det är ute! Det är bara 16 minus men det blåser svinkallt verkligen. Gibz var iallafall glad och trött när vi kom in.

Nu sitter vi och tittar på andra delen av Olycksfågeln på ettan, så jag ska väl sluta störa med mitt knapptryckande och titta istället.

/Sandra & Gibson

2010-01-02
 20:57:37

Klövjeväska #2

Idag på andra morgonpromenaden tog jag på klövjeväskan och idag rullade han sig bara en gång och det var för att mamma busade med honom så det gick väldigt bra tycker jag. Han skötte sig super och han brydde sig nästan inte om den så det kommer nog bli bra om han bara får lite tid. Jag ska som jag skrivit tidigare försöka ha på den en gång om dagen så han vänjer sig..

/Sandra & Gibson
2010-01-02
 20:54:55

Chilldag

F Ö R S T A   J A N U A R I
Idag blev det en riktig slappardag, jag gick upp och gick ut med Gibson, gav honom mat och sedan gick jag och la mig en stund till. De andra var också riktigt sega så när jag inte varit ute och rastat Gibson har vi mest legat framför tvn. Det går alldelese utmärkt att ligga i soffan och bara hålla i kampflätan så sköter Gibson leken själv, men på kvällen gick jag och mamma ut med honom på en riktigt långpromenad iallafall. Vi avslutade den med att släppa honom på baksidan och så hade jag med en boll så vi lekte och kampade lite. Han sprang som en galning, han kommer nog passa in bland mina närmaste kompisars hundar i Forshaga för de är ganska lika de med.

Kontakten har förbättrats betydligt, kanske för att han nu börjar känna sig mer säker på mig som ägare och kompis. Han söker mycket oftaste kontakt på promenaderna och jag passar då på att belöna med godbitar jag har i fickan för att förenkla kontaktträningen som kommer senare. Han har också förstått att han inte alltid får gå hur han vill i kopplet bara för att det är nya personer som är ute med honom. Han har ju testat oss lite men det har ändå gått väldigt bra hittills tycker jag, det hade kunnat vara så himla mycket värre.

Sen är det väldigt skönt att jag känner mig accepterad för han brukar komma fram till mig och vilja gosa ganska ofta, ligger bredvid mig och sitter jag på golvet (som nu) så kommer han och lägger sig tätt intill. Detta kommer nog bli bra! :)

/Sandra & Gibson
2010-01-02
 20:46:20

Klövjeväska #1

T R E T T I O F Ö R S T A   D E C E M B E R
Idag provade vi klövjeväskan på promenad första gången. Gibson tyckte det var lite konstigt i början att han gick in i dörrkarmar och buskar när väskan satt på, men det gick väldigt bra. Jag la i två uppblåsta plastpåsar för att fylla ut väskorna utan att det skulle väga någonting och de plastpåsarna var inte så fyllda längre när vi kom in eftersom någon tyckte att det var en utmärkt idé att rulla sig med väskan på vilket resulterar i smällda påsar. Jaja, inte hela världen och han skötte sig ändå väldigt bra tycker jag. Jag ska försöka ha på väskan under en kort promenad om dagen ett tag så han får vänja sig, och sen ska vi börja med jättelätta tyngder tills han är iallafall ett och ett halvt år om inte lite längre så han får växa klart innan vi successivt börjar öka vikterna.

Här i Dalarna är de också mycket bättre på att ploga än hemma - så det blir superfina kullar som vi springer upp och ner för. Bra träning både för mig och Gibson även om jag ibland är lite lat och bara pekar uppåt och säger "upp". Han verkar förstå för varenda gång rusar han upp och sen kommer han ner igen.

/Sandra & Gibson
2010-01-02
 20:35:54

Uppdatering

Nu har jag varit sådär slapp med att skriva igen, men det är ju faktiskt nyår.. Snart kommer iallafall lite uppdateringar upp, så är ni förberedda. Imorgon åker vi till Forshaga, underbart! Även om det är skönt att vara hemma och i Dalarna så har jag saknat forshaga och allt folk där.

/Sandra & Gibson