2010-03-29
 00:24:13

Draghund #1

Gibson har gått och blivit draghund!


Gibson är inte med på filmen eftersom jag stod och fotade när Frida filmade men det kommer fler gånger, garanterat! Idag åkte nämligen jag, frida, jennifer, sandra, emmy, cicci och maria till skived med hundarna för att åka längdskidor med våra draghundar. Det var en salig blandning av raser iallafall! Golden retriever, engelsk setter, cocker spaniel, border collie, vit schäfer, blandras eller fake-hoffe och welsh springer spaniel! Vi hade hur kul som helst!

 

Den här gången hade jag lånat sele och expanderlina av skolan och så ett hundförarbälte av jennie så det blev perfekt! Gibson fattade verkligen hela grejen, tror att det inte var så ovanligt och kanske obehagligt som när vi åkte på friluftsdagen när vi bara hade koppel och vanlig promenadsele. Idag kunde jag ju verkligen låta honom dra! Det här är garanterat något vi kommer fortsätta med nästa vinter eftersom både Gibson och jag tycker att det är så sjukt kul! Ska köpa en egen sele till honom också så fort jag får råd, det viktigaste just nu är att betala röntgen på torsdag :)

 

Men nu blir det sängen, Gibson är också helt slut sen draget så han har bara legat och sovit och en stund satt jag på golvet med honom i knät så somnade han där. Mitt lilla hjärta, är så glad att jag hittade honom<3


Jag får uppdatera lite mer om vad som hänt en annan dag. Känns som att det händer saker hela tiden!

 

God natt!

 

/Sandra & Gibson

 

2010-03-25
 10:38:46

Det kom inte fram igår så jag provar att...

Det kom inte fram igår så jag provar att skicka det här igen (: jag sitter i skolan och väntar på att nästa lektion ska börja, vi har haft lång lunch och jag åt i stallet så jag har hunnit träna med gibson en stund. Vi har lekt med kampflätan som vi fått tillbaka nu, jag glömde ju den hemma hos frida. Sen tränade vi kontakt och lite be om lov och stanna kvar så inget jätteavancerat men ändå nödvändigt. Har glömt berätta att gibson har börjat göra riktigt snabba lägganden och sättanden, både upp och ner, när han är taggad. Vi undersökte hundgården till hans box också, han har inte varit i den eftersom han inte vågar gå genom luckan än, men det går att gå in i den från utsidan och han älskade den! Jag ska träna på att gå genom luckan när det inte är några andra hundar i stallet, så jag inte stör någon med klickern (: nu börjar lektionen så jag får skriva mer senare. Ha det bra! /Sandra & Gibson

2010-03-23
 19:48:16

Morgontrötta

Såhär ser morgnarna ut hos oss, båda hundarna ligger och sover tills vi ska gå till skolan. Om det inte prasslar i köket förstås...

/Sandra & Gibson

2010-03-23
 19:46:19

Sovstil #4

Sovstil nummer fyra står Jack Russeln Tage för, halvvägs in under soffan.

/Sandra & Gibson

2010-03-23
 19:43:53

Förstoring

Nu är det som vanligt en dålig mobilbild, men det är såå tufft att se sina bilder förstorade! Frida har förstorat en bild av Jack som jag har tagit och den är ganska stor, vet inte exakt hur stor men 70x50cm kanske? Iallafall riktigt kul att se!

/Sandra & Gibson

2010-03-23
 19:40:44

Balloons!

Karin fick en liten överraskning när hon kom hem efter att ha varit hemhemma ;)

/Sandra & Gibson

2010-03-23
 19:35:13

Sigrid

Jag och Teddy skaffade hund i helgen, en chihuahua med inslag av pudel. En mycket glad men högljudd sak som är osäker och därför gör utfall mot människor. Hon heter Sigrid och är absolut inte tvångssminkad :D/Sandra & Gibson
2010-03-23
 19:32:17

Helrenoverad hund

Gibson fick en helrenovering i söndags. Jag badade honom, klippte klorna, borstade honom och trimmade pälsen mellan trampdynorna så det inte fastnar lika mycket isklumpar. Han var väl lagom glad över att få duscha men den gråa magen blev ljus igen iallafall så vi lyckades!

/Sandra & Gibson

2010-03-23
 19:26:37

Redo för sommaren!

Jag och Gibson är redo för sommaren, vi tränade in ett litet trick i helgen som han verkar tycka om. Han förstod jättesnabbt hur han skulle göra och nu återstår bara att sätta kommando på det! Han är smart, min hund <3


Han ville inte ens gå ur stolen ibland.

Sen har vi också börjat träna på "handslaget" som vi ska använda i apporteringen eftersom jag har tänkt prova det och se hur det går. Så innan apporteringsgruppen startar måste vi träna in detta. Det gick bra men han har inte riktigt förstått så vi fortsätter träna på det!

/Sandra & Gibson

2010-03-20
 15:44:11

Nu provar vi om det här med mobilbloggning...

Nu provar vi om det här med mobilbloggning fungerar (: ...och det gjorde det ju! (y)

2010-03-19
 15:19:18

Happyface

Idag är jag happyface, för om någon timma kommer Mamma och Ulf med Gibson! Har saknat honom så, två veckor var alldeles för lång tid! Nu ska vi klicka in nya tricks och börja med skvallerträningen men också fortsätta med att gå fint i koppel, inkallning och lite sådana vardagssaker.

Igår var sista dagen på praktiken också, himla synd för jag har verkligen trivts där! Supermysig klinik med jättetrevlig personal, jag har verkligen känt mig välkommen och har lärt mig massor. Förutom alla veterinärpatienter hann jag också vara med på en beteendekonsultation med en hund som var rädd för i princip alla ljud, intressant!

Imorgon kommer min andra sambo hem, på söndag kommer Frida och på måndag kommer Matilda. Sen är vi återförenade igen! Får se om Frida kanske är sugen att ta med Jack ut i skogen med mig och Gibson någon dag så kan jag ta med kameran också, hade varit kul med lite nya bilder. Jag har ju inte kunnat ta en enda bild på Gibson på två veckor. Inte okej...

Jag borde plugga och fixa tvätten nu men det orkar jag inte, jag gör nog iordning Gibsons skålar och så istället! Eller lite tvätt hinner jag nog fixa också innan de kommer..


Veterinärens Gordon Settervalp Tyra, hur go som helst!


Jag bjuder på en bild på mig i veterinärassistentkläder också ;)

/Sandra & Gibson
2010-03-16
 11:35:09

Inkallning med Gibson igenInkallning på rakt spår med lite stanna också. Det går bättre och bättre men när jag får tillbaka honom efter praktiken tror jag att jag får backa lite eftersom han knappt blivit tränad under de här två veckorna. Det är inte så många övningar jag vill att mamma ska göra eftersom jag vill lägga grunden till allt han lär sig själv först och så mycket kan han inte än. Hon har mest fått träna kontakt och att gå i koppel med honom, kanske lite inkallning också. Jag vet inte exakt vad hon gjort än.

/Sandra & Gibson
2010-03-16
 11:32:20

Inkallning i skogenMjorå, inkallningen sitter som ett smäck utan störning iallafall! Toppen!

/Sandra & Gibson
2010-03-16
 11:31:18

Gibson provar sökJag provade en liten sökövning med Gibson, en köttbulle och massa snö. Jag tycker det gick bra för att vara första gången och jag längtar tills snön försvinner så vi kan börja med viltspår!

/Sandra & Gibson
2010-03-16
 11:29:54

Snöänglar - faceplant style

Vi fick ingen film på de bästa hoppen men har man tråkigt och ändå är på väg för att hämta jackan och gå hem så kan man lika gärna göra snöänglar. Jag och Frida älskar snöänglar. Speciellt faceplant-style! :)/Sandra & Gibson
2010-03-16
 11:27:57

Kundvagnsrace

Jag lovar, inga kundvagnar skadades under inspelningen och vi lämnade tillbaka den :D/Sandra & Gibson
2010-03-16
 11:21:32

Jag ska bättra mig!

Jag har verkligen inte orkat med bloggen, jag har inte haft någon lust. Jag är väl ingen tvättäkta bloggare, haha. Det har hänt en del men jag kommer absolut inte komma ihåg allt sen senast jag bloggade och jag har inte heller tid att skriva exakt allt eftersom det skulle bli ett ganska långt inlägg.

De största händelserna är väl att SJ klantat sig rätt rejält, jag överväger att polisanmäla dem. Mer om det kommer senare. Jag har varit hemma på sportlov och Gibson lyckades åka på en sväng med kennelhosta, som tur var bara lindrigt så det gick över fort och nu är det bara karenstiden kvar. Han har dessutom stukat vänster framben, antagligen på vår isbana till väg hemhemma, men det har blivit mycket bättre säger mamma. Men Gibson gillar inte riktigt att han inte får leka med Smulan (karenstid...) eller springa och skutta så mycket eftersom en stukning tar några veckor att läka. Mamma har fått lite tips på hjärngympa som Gibson kan få göra så han gör någonting åtminstonde.

Jag har även börjat min praktik, därför är Gibson kvar hemma hos mamma. Jag har praktik på Deje Veterinärpraktik, en jättemysig liten klinik som dessutom har beteendekonsultationer. Det är bara Hanna och Charlotte som jobbar där och de är supertrevliga så det är toppen! Men jag saknar min plutt! Jag hade kunnat ha honom i Adams lägenhet på dagarna och gå ut med honom på lunchen men det kändes bättre att ha honom hemma så han får mer sällskap och dessutom har detta verkligen höjt min motivation till att träna. Jag håller på att läsa "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfält som jag ska använda i Eget Moment 1 i skolan och jag blir verkligen inspirerad. Men det är svårt, för jag har varit med Gibson varje dag i 2½ månad och nu har jag varit utan honom i en vecka och det är en kvar. Mamma säger att hon märker att han saknar mig också, det är inte lätt inte..

Vi har också köpt samma mat som han haft förut men i större kulor, och det gillar han! Han började äta mycket bättre direkt, precis som att han sa "Jag är för stor för sån barnmat!" men det är jättebra för nu ska jag göda upp honom. Han gick ju ner en del i början eftersom det var så mycket stress och saker som hände. Men det lär inte bli några problem att göda honom, hemhemma är det Ulf som smyger ner korv och sånt till honom - i matskålen eftersom han inte får ge honom något vid köksbordet. Här i Forshaga är det både den ena och den andra som bjuder på lite allt möjligt om jag ger klartecken och sålänge de följer mina 'regler' så är det helt okej att de ger Gibson små godbitar.

Vad gör jag på kliniken då? Jag har ju inte direkt det jobbigt eftersom schemat är väldigt slappt. Jag jobbar 9-17 Måndag, Torsdag och Fredag, är ledig på Onsdagar och på Tisdagar jobbar jag 15-20. I början fick jag mest lära mig hur allt gick till, hur man gör och titta på undersökningar och kastrationer men snabbt fick jag utökat ansvar och jag är nu lite av en assistent. Jag får hjälpa till vid undersökningar, lägga in patienter i datorn, ta hand om kvitton, ta betalt, göra iordning vaccin, ordna med posten, hjälpa till vid kastrationer (oerhört många nu på våren!!), hämta in patienter, ta hand om kastrationspatienterna, städa m.m.

Förra tisdagen var jag även och röntgade mina knän eftersom jag haft ont sen slutet av sexan ungefär. Det har på senaste tiden blivit värre och på friluftsdagen med skolan åkte jag så mycket längdskidor att jag överbelastade knäna. Jag blev ordinerad massor av vila (lättare sagt än gjort när man måste gå en bit vart man än ska i skolan). Jag har även lite vatten i knäna och knäskålarna är sneda och verkar inte sitta fast som de ska eftersom man kan röra de för mycket i sidled. När jag överbelastade knäna lyckades jag även på blåmärken på den sidan av knäna jag inte slagit i - stora blåmärken som gjorde fruktansvärt ont. Vissa dagar kunde jag knappt gå. De försvann i takt med att jag vilade men nu har det kommit nya blåmärken utan att jag gjort något - mitt på knäskålarna. Förstår inte hur det går till men förhoppningsvis visade röntgen någonting. Jag ska ringa vid 13.30 och höra vad läkaren sett för något.

Idag ska jag också ringa till Solstaden och beställa en tid för höft- och armbågsröntgen till Gibson som jag ska åka hem och hämta i helgen. Det ska bli skönt att få det  gjort så jag har intyg på att han är frisk även där. Sen får vi se om mamma kommer upp med Gibson på fredag eller om jag ska åka hem och hämta honom. Det hade varit trevligt att slippa åka men det ska ju fungera med bil och så, så vi får se om mamma löser det eller inte.

Jag tror att jag har fått med de flesta stora händelserna nu, det blev ganska långt ändå ser jag... Jag ska lägga upp lite filmer så har ni någonting att titta på, dock är de ett par veckor gamla men det är på Gibson iallafall :)

Ha det bra nu i vårvärmen, solen skiner och fåglarna kvittrar. Underbart!

/Sandra & Gibson
2010-03-16
 10:47:10

Voddler-invite!

Woho! Jag blev en av de som vann en voddlerinvite i http://meox.blogg.se's tävling. Det laggar lite med mobilt bredband men med fast ska det nog fungera, och Matilda och Frida har ju fast i sin lägenhet och dessutom har jag det hemma så får passa på då. Iallafall - tack Jesper! :)

/Sandra & Gibson

2010-03-02
 00:32:31

Ny vårig design!

Nu ligger den nya designen uppe, syns den inte? Tryck på F5 så ska den komma fram. Vad tycker ni? :)/Sandra & Gibson
2010-03-01
 23:49:23

Förvandling

Jag har varit borta ett tag fastän jag haft internet och jag beklagar det, men skola, kompisar och hundträning har gått före bloggen. Idag har jag iallafall fixat och donat med lite personliga ändringar på en gratisdesign så det ska bli lite ändring på bloggen nu. Förhoppningsvis ska det öka min motivation att blogga! Men håll utkik iallafall :)

/Sandra & Gibson