2010-04-30
 11:03:38

Tävling: Canvasframkallning

Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].

Man kan ju alltid hoppas då jag älskar canvastavlor..

Är förövrigt sjuk idag, inte alls härligt.. Ska iväg och köpa hundmat sen men annars tänker jag inte göra mer än att ligga i sängen och kanske plugga lite idag.. Får se om Jennie är pepp på att se en film med mig ikväll :) Hoppas alla får en trevlig valborg, jag ska ha trevligt med min ena sambo iallafall! Vare sig hon vill eller inte, för jag tänker inte sitta själv ;)

/Sandra & Gibson
2010-04-27
 23:19:53

Röntgenresultat!

Gott om uppdateringar var det ont om här ja! Men så är det, fullt upp.. Vi har massor att göra i skolan och dessutom ska man hinna städa, diska, laga mat, träna hund, träna sig själv, göra läxor och inlämningar och plugga för prov och någonstans i mitten ska man ha plats för sina vänner också. Det är inte lätt. Men trots att det är otroligt jobbigt så trivs jag att bo hemifrån. Självklart längtar jag hem, där man slipper laga mat själv och städa heeela boendet, men här uppe har jag fått så mycket kompisar och jag är ändå ganska självständig så det är skönt att få ta ansvar för en egen lägenhet.

Jag ska uppdatera mer en annan dag, någon gång när jag hittar lite tid. Men det jag ville säga nu som är viktigast är att jag pratade med mamma idag och vi har fått resultaten från röntgen! Det blev väl inte riktigt som jag hoppats på, men helt okej. Jag skulle älska Gibson även om han hade det värsta på alla leder. Resultaten blev som så att han fick 0 på armbågarna, alltså felfria. På höger höft fick han B, inte perfekt men man får fortfarande avla på det, och på vänster höft fick han C. Det där C:et är jag inte helt glad över men han kommer ju fortfarande fungera som hund, bara att jag aldrig kommer kunna avla på honom för det är inget jag vill föra vidare. Hade ju lite småplaner om att ställa ut honom ganska snart och om han då hade fina höfter kanske försöka få en kull på honom någonstans för han är en underbar hund. Men de planerna lägger jag på hyllan, han får nöja sig med att vara min älskling. Nu blir det att träna på allt vi vill träna på så han behåller musklerna men ändå ha lite i bakhuvudet att vara lite försiktig med höften.

Utställning har jag inte lika bråttom med längre, men det kommer. Vi ska hinna öva först, jag vill ha lite kritik på honom. Nu har jag börjat fundera mer seriöst på kastration också, han fungerar ju bra såhär. Men en kastration minskar risken för onödiga händelser som tjuvparningar, och dessutom slipper han bry sig så mycket om löptikar och förhoppningsvis blir han inte lika besatt av kissfläckar. Så det blir väl att spara ihop till det nu..

Annars går iallafall allt bra med honom och även om vi har våra svackor så har de bra dagarna fortfarande övertaget och jag ångrar inte en sekund att jag köpte honom! Han charmar de flesta av mina kompisar!

Bilder kommer en annan dag, jag måste sova nu. Imorgon har vi nationella prov i engelska och dessutom måste jag plugga från imorgon och resten av helgen för att hinna bli klar med lite arbeten... uscha..

Ha det bra!
/Sandra & Gibson
2010-04-08
 23:07:35

Påsklov

Vi har haft en härlig påsk i Hedemora med fint väder och rolig hundträning! Jag började med slalom mellan benen och idag har vi börjat sätta kommando på det, Gibson har börjat förstå grejen. Men det är inte så konstigt när det handlar om köttbullar. Vi åkte hem i måndags och i tisdags åkte jag och klippte mig, blev däremot ingen stor förändring den här gången. Jag toppade håret och luggen och klippte upp det lite. Det blir skönt att ha lång lugg i sommar så jag kan sätta upp den, förra sommaren drogs jag ju med vit panna. Inte okej.

Igår var det superfint väder så jag gick bort till en liten äng eller vad man ska kalla det där det ligger massa fällda träd i högar, bakom där är det en utmärkt träningsplan. Gibson sprang som en dåre fram och tillbaka, han är alltid så glad och jag blir glad av att se honom så! Så vi tog fram köttbullarna och snörbollen och tränade lite slalom, lite inkallning, lite stanna kvar, klättrade lite för att öva på balansen och så med hjälp av lite mindre träd började vi lite lätt med grunden för agility - viljan att komma framåt och över hindrena. Han skötte sig verkligen helt perfekt! Lyssna så bra på mig och var hela tiden alert på vad jag ville. Vi tränade också lite följsamhet, det gjorde vi för några dagar sen också samt i Hedemora och han förstår vinken - är han där jag är så får han köttbullar. Så jag springar, joggar, går och står stilla, så växlar jag mellan dessa och Gibson blir ju jätteintresserad av varför jag inte går normalt så han följer efter - och får godis. Han har förstått det nu och följer efter fast jag inte har några köttbullar framme.

Jag saknar Värmland för jag har fått så sjukt mycket bra kompisar där, men en fördel med att vara hemhemma är att det är lättare att hitta bra träningsplatser utan störning. I Forshaga är det ju folk och hundar på de flesta bra platserna så man får passa på och pricka bra tider. Men allt annat som är bra och all utrustning vi har tillgång till överväger det, för jag har inte så många saker här hemma eftersom det är dyrt. I Forshaga har vi ju fri tillgång till superfina gräs- och grusplaner.

Vi hoppas på fint väder imorgon så ska vi ta ett rejält träningspass igen så det kompenserar lördag, då vi åker tillbaka till Forshaga. Då kommer det också en ny hund till lägenheten så det blir spännande att se hur det går, men det ska nog gå bra. Gibson blir nog glad när han får träffa Jack igen också, de går så bra ihop! (:

/Sandra & Gibson
2010-04-08
 22:07:42

Utkik

Gibson tycker mycket om att stå och titta ut genom fönstret i trappan.. Stå ja.. Han brukade åtminstonde göra det.. Nu för tiden har han börjat sitta på trappsteget över istället? Han har gjort detta flera gånger och jag tycker att det ser lite kul ut :)

/Sandra & Gibson

2010-04-03
 20:01:10

Mission: Free hugs

Senare i torsdags åkte vi ner på stan i Karlstad för att gå runt med Dejans "Free Hugs"-skylt. Det blev succé och många kramar delades ut! En kvinna ville hellre krama hundarna än oss och det var såklart helt okej, hundarna blev ju bara glada. Vårt uppdrag var att sprida kärlek som Dejan uttryckte det och två tjejer konstaterade att man blev glad bara av att se oss med skylten även om man inte kramade oss.

Dejan med skylten.

Dejan åkte ju till Schweiz (stavning?) idag så han ville ha några roliga dagar först. Eftersom det dessutom var första april lurade han några att han skulle göra lumpen i Serbien i tio månader, april april!

Sen ställde sig Dejan utanför The Phone House och spelade luftgitarr och som Elias säger på filmen så försvann folk inom en radie av typ 20 meter, då var det ingen som vågade komma fram längre xD

Efter detta åkte vi hem till Elias igen och tittade på Småstadsliv och Småstadsliv 2, sen var det dags för mig och Frida att ta hundarna och åka hem för att packa. För på fredagen tog jag och Gibson bussen till Örebro där vi blev upphämtade av mamma, Ulf och William för att åka vidare till Hedemora och morfar där vi är nu.

Glad Påsk!

/Sandra & Gibson

2010-04-03
 19:39:08

Röntgen

I torsdags hade vi röntgentid klockan två, men Solstaden ringde i onsdags och ville ändra till 10.15 och eftersom vi kunde jobba hemma både på svenskan och matten så åkte jag, Frida och Jonas in tidigt på morgonen. När vi kom till Karlstad gick vi runt lite med hundarna, Gibson upptäckte att en skylt som byter bild var väldigt läskig men när han fått nosa en stund så gick det bra. Sen gick vi och väntade på bussen till Solstaden så åkte den förbi oss! Jag blev skitsur rent ut sagt eftersom jag ville komma i tid. Vi fick ta nästa som inte gick hela vägen utan där vi fick ta en promenad på kanske en kvart för att komma fram, men powerwalk gjorde att vi kom fram i tid trots snö och regn.

Väl framme fick jag fylla i ett papper och vänta i ett annat väntrum medan Frida och Jonas satt kvar i det första med Jack. Och i väntrummet satt vi och väntade.. väntade.. och väntade.. Två och en halv timme senare hade gibson hunnit bli kollad, fått lugnande, röntgas och få uppvaksspruta. Men den största delen av tiden gick till att vänta. Gibson var som tur var väldigt lugn och duktig hela tiden och låg bara och tittade omkring sig om inte jag kelade med honom - då låg han på rygg och njöt.

Efter röntgen när Gibson blivit lite stadigare på benen åkte vi hem till Elias dit också Dejan kom.Usch, så läskigt att se sin hund 'sövd'...


Han var himla trött även hos Elias så vi lät honom ligga och sova så han blev lite piggare.

Elias och Dejan är förövrigt två av Gibsons bästa kompisar eftersom de ger honom mat varje gång de träffas. Inte helt fel tycker Gibson. Den här gången fick Gibson och Jack varsin stor falukorvsbit av Elias.

Nu ska jag betala så fort jag har tid så får vi snart resultaten från röntgen av SKK, för er som inte förstått det än var det en armbågs- och höftledsröntgen vi gjorde. Men veterinären tyckte att det verkade se bra ut iallafall.

/Sandra & Gibson

2010-04-03
 18:17:47

Skjutbanan

Förra söndagen var jag på skjutbanan med Teddy (längst till vänster), Bex (mitten) och 08an (längst till höger) och på cykel kom Jennie och Frida med sina hundar, Jennie och Frida hann åka hem igen innan vi började skjuta eftersom det blev lång väntetid och det började regna. Men sen blev det vår tur och jag fick också prova att skjuta, kulkul! Men jag tyckte nästan att det var roligast att skjuta iväg lerduvorna för det var tungt att hålla i geväret när man inte kunde göra exakt som de andra.

/Sandra & Gibson